niedziela, 24 lutego 2013

Eko - Ciasteczka

Dzisiaj wspólnie z synkiem Szymonkiem (3,5 letnim) upiekliśmy babeczki z amarantusa.



Rewelacyjny przepis dla wszystkich alergików i bezglutenowców. Polecamy:)))

Składniki:
  1. 4 jaja (w całości);
  2. amarantus ekspandowany (poping) - 1 szklanka;
  3. płatki owsiane drobne (1 filiżanka);
  4. bakalie niesiarkowane typu rodzynki, morelki, figi, jagody goji;
  5. łyżeczka cukru trzcinowego lub miodu.
Przygotowanie:

Jajka roztrzepać trzepaczką w dużej misce, dodać płatki owsiane i poping z amarantusa, następnie bakalie wcześniej namoczone w ciepłej wodzie i cukier.
Masę nakładać do papierowych foremek i piec 10-15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Smacznego~!

1 komentarz:

Dziękuję za Twój komentarz